0

Jef Klausing in “Vreugde en verdriet in het visserslied”

Geplaatst door Johan op 29 april 2005 in Citaten |

“Ik heb leren zingen thuis in de goede tijd toen er nog geen radio bestond en de Teevee nog niet uitgevonden was. De voois ofte melodie werd omzeggens van ‘mond tot mond’ overgeleverd: thuis, op het werk, op familie- of andere feesten, in café-chantants en op de markten. Dat is dan meteen ook de reden waarom die liedjes veel langer meegingen dan die van nu en men er meer plezier aan had.

De tekst moest van buiten geleerd worden, wie dit niet kon, had altijd gelegenheid een beroep te doen op de tekstbladen die verkocht werden of kon de tekst overschrijven uit schrijfboeken of kallepingskes, precies zoals we het deden met de smakelijker recepten in de tijd dat we achter prikkeldraad zaten en geen eten hadden.

Ik ben altijd een verzamelaar en een bijhouder geweest. Later, toen de bandopnemer er was, heb ik die gebruikt om mijn verzameling liederen op een vliegend blad of schrijfboek aan te vullen met “life”-opnamen van bekende en minder bekende figuren uit onze Vlaamse visserij.”

(Jef Klausing in “Vreugde en verdriet in het visserslied”, uitgave Heemkring Bachten De Kupe vzw, Nieuwpoort, 1970, pag. 3)

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 1967-2022 Wreed en Plezant Alle rechten voorbehouden.
Deze site is gemaakt met behulp van het Multi kind-thema, v2.2, op
het bovenliggende thema Desk Mess Mirrored, v2.5, van BuyNowShop.com