0

Stefaan Top in “Komt vrienden, luistert naar mijn lied” – Als de marktzanger van de partij was, ging van het marktgebeuren meteen een heel speciale charme uit.

Geplaatst door Johan op 29 april 2004 in Citaten |

“Als de marktzanger van de partij was, ging van het marktgebeuren meteen een heel speciale charme uit. In een mum van tijd ontstond een concentratie van nieuwsgierige plattelanders en stedelingen, die onmiddellijk bereid waren stilte in acht te nemen om met volle teugen te kunnen genieten van het ‘muzikale wonder’.

 

Een zanger die er niet in slaagde om op één of andere manier boven de massa uit stijgen, mocht ophoepelen en elders zijn kans wagen. Of het daar zou lukken, hing van andere factoren af, want elke confrontatie met het publiek was verschillend.

Volgens het getuigenis van het Aarschotse marktzangersechtpaar Hubert GEENS en Johanna VAN GESTEL had iedere markt zijn eigen karakteristieken: wat men in Lier met succes zong, kon in Diest echt tegenvallen.”

 

(Stefaan Top in “Komt vrienden, luistert naar mijn lied – aspecten van de marktzanger in Vlaanderen (1750-1950)”, Lannoo Tielt-Weesp, 1985, pag. 12)

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 1967-2021 Wreed en Plezant Alle rechten voorbehouden.
Deze site is met behulp van deMulti kind-thema, v2.2, bovenop
het bovenliggende themaDesk Mess Mirrored, v2.5, vanBuyNowShop.com