0

De Bokkepoten zingen oude liedjes

Geplaatst door Johan op 14 april 2018 in nieuws |

De BOKKEPOTENZinDerDing hebben op onze website inspiratie gezocht en gevonden en enkele oude liedjes in een nieuw kleedje gestoken. Waar wij ons uiterste best doen om de oorspronkelijke melodieën terug te vinden en te restaureren hebben zij vooral enkele teksten overgenomen en er een geheel eigen muzikale omlijsting bij bedacht. Met veel pathos en sfeer. En met rockende gitaren en drums.

klik om te beluisteren

De “originele” versies en waar die eigenlijk vandaan kwamen kan je van 3 van deze liederen op deze site nog eens bekijken:

Ook over de “Scheresliep” plaatsten we een paar bijdragen, maar niet over het alomgekende “Komt vrienden in de ronde“: wij vermijden bewust liederen die in schoolboekjes of zangbundels van jeugdbewegingen werden gepromoot en concentreren ons op die duizenden andere liederen waarover in cultureel hoogstaande publicaties werd gezwegen. Zeker als er te duidelijk “onzedige” toespelingen werden gemaakt zoals in:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 1995-2019 Wreed en Plezant Alle rechten voorbehouden.
Deze site is met behulp van deMulti kind-thema, v2.2, bovenop
het bovenliggende themaDesk Mess Mirrored, v2.5, vanBuyNowShop.com