0

Wim Claeys en Karel Waeri

Geplaatst door Johan op 12 december 2013 in nieuws |

De Standaard besteedt vandaageens te meer aandacht aan hedendaags volksmuziek-boegbeeld Wim Claeys en zijn recente pogingen om de liederen van Karel Waeri opnieuw onder de aandacht te brengen. De teksten dan toch, voor de muziek heeft hij naar eigen zeggen dikwijls zelf nieuwe zangwijzen bedacht omdat Waeri al te vaak dezelfde melodieën hergebruikte.

Dat kunnen we enigszins beamen: ook wij hebben van (andere) marktzangers een aantal liedjes niet in ons repertoire opgenomen omdat we de melodie al gebruikten voor een ander lied, dikwijls van dezelfde tekstschrijver. wimclaeys - zwanezang van Karel WaeriMaar als we de CD “De Zwanenzang Van Karel Waeri” voorbeluisteren herkennen we alleen de melodie van “De eerste vrouw” als de originele, en dat vinden we dan ook weer wat overdreven… Waarom moest de melodie van “De spiegelkast“, één van de zangmonumenten van Waeri, en “Hoe rijmt men dat te saam?” een andere melodie krijgen?

Het doet ons niettemin  veel genoegen dat er nog “jongeren” zijn die de te vlug vergeten Vlaamse Volksmuziekjes op hun repertoire nemen ipv zich uitsluitend te laten inspireren door exotische muziekjes uit verre landen waar we nauwelijks banden mee hebben.


Over de melodie “A la façon de Barbari” vertellen we u alles in één van onze volgende bijdragen; ze werd ook veelvuldig gebruikt door de Antwerpse tekstschrijver Andreas De Weerdt, een tijdgenoot van Waeri …

Plaats een antwoord

HTML-code is niet toegestaan (pech voor SPAMmers)

HTML-code niet toegestaan
Form filling spam bots are redirected to the FormSpammerTrap.com web site.

Loading...

Verstuur uw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright © 1967-2024 Wreed en Plezant Alle rechten voorbehouden.
Deze site is gemaakt met behulp van het Multi sub-thema, v2.2, bovenop
het bovenliggende thema Desk Mess Mirrored, v2.5, van BuyNowShop.com